Smokve u prošeku
Ljetni odmor je prošao. Prebrzo, kao i uvijek. I znam da ću vrlo brzo trebati podsjetnik na ljeto..
Ako volite smokve, svakako isprobajte ovaj desertić za odrasle. Ja sam koristila svježe smokve, no na isti način možete skuhati i suhe. Samo smanjite količinu meda.
I iako je uobičajenije u ovom desertu koristiti cimet i klinčiće, pokušajte ovako s limunom i kardamomom jer daju laganu limunastu-paprenu notu koja ublažava slatkoću smokava, meda i prošeka.
3 dl prošeka
250g svježih smokava
3 žlice meda
3 žlice limunovog soka
nekoliko zrnaca kardamoma
tučeno slatko vrhnje za posluživanje
Smokve operite. U posudu ulijte prošek i med, lagano zagrijte da se med otopi te dodajte limunov sok i kardamom. Posložite smokve i na laganoj vatri kuhajte desetak minuta dok smokve ne omekšaju.
Ohladite i poslužite ih sa tučenim slatkim vrhnjem.
Printaj recept
I ne znam šta mi je ukusnije - umak ili smokve....
Ako volite smokve, svakako isprobajte ovaj desertić za odrasle. Ja sam koristila svježe smokve, no na isti način možete skuhati i suhe. Samo smanjite količinu meda.
I iako je uobičajenije u ovom desertu koristiti cimet i klinčiće, pokušajte ovako s limunom i kardamomom jer daju laganu limunastu-paprenu notu koja ublažava slatkoću smokava, meda i prošeka.
3 dl prošeka
250g svježih smokava
3 žlice meda
3 žlice limunovog soka
nekoliko zrnaca kardamoma
tučeno slatko vrhnje za posluživanje
Smokve operite. U posudu ulijte prošek i med, lagano zagrijte da se med otopi te dodajte limunov sok i kardamom. Posložite smokve i na laganoj vatri kuhajte desetak minuta dok smokve ne omekšaju.
Ohladite i poslužite ih sa tučenim slatkim vrhnjem.
Printaj recept
I ne znam šta mi je ukusnije - umak ili smokve....
Mislim da bi mi više odgovarao umak, izgleda odlično!
OdgovoriIzbrišiHvala! Da, umak je vrlo ukusan jer i smokve puste svoj sok.
IzbrišiUvijek sam za kardamom i imam ga uvijek u kući, ali prošek, onaj dobar, domaći, nisam pila desetljećima. Recept je odličan (jedino bez šlaga, molim)!
OdgovoriIzbrišiHvala ti! I ja sam jako volim kardamom i bas uvijek ga imam u kuhinji. A sad bih te najradije nekako ponudila sa prosekom :)
IzbrišiHvala :)
OdgovoriIzbrišiJa ih radim bez kardamoma, ali baš ću pokušat drugi put stavit koju sjemenku. Ma ne treba ti ništa više kad imaš ovakvo savršenstvo ispred sebe. Jednostavno i predobro :)
OdgovoriIzbrišihvala ti i slazem se sa tobom :)
Izbrišii moram se ispricati Miki jer sam zabunom uklonila njen komentar. Skroz sam smotana kad komentiram s mobitela :/
OdgovoriIzbrišiLooks delicious! Great blog!
OdgovoriIzbrišiovo mi je izvrsno
OdgovoriIzbrišiOdlično izgleda, s guštom bi probala! :)
OdgovoriIzbrišiHvala vam :)
OdgovoriIzbrišiUh tko ovo ne bi volio, smokve obožavam ali pravi prošek za sada nemam. Desert je super !!
OdgovoriIzbrišiprošek, smokeve i med, dobitna kombinacija sigurna sam
OdgovoriIzbriši