Semifreddo s breskvama


Joj, kak je vruće....Fine, slatke breskvice sa amarettima su odlična kombinacija, pa jos kad je sve to ohlađeno,  pa aromatizirano kardamomom, pa opet ohlađeno.... :) Teško im je odoljeti.

Ma, najvaznije je zapravo da je riječ o ledenom desertu koji možete jesti bez bojazni od raznoraznih beštija koje vole ljeto i svježa jaja i tako to..






200g vrhnja za šlag
500g očišćenih bresaka
5 žlica šećera u prahu
100g marscaponea
sok od pola limuna
malo kardamoma

8 usitnjenih amaretti keksića

Slatko vrhnje mikserom istucite u šlag i stavite ga u hladnjak dok pripremate ostale sastojke. Breskve očistite, ogulite i zdrobite ih štapnim mikserom ili vilicom. Breskvama dodajte šećer, marscapone, limun i kardamom te dobro izmiksajte. Dodajte šlag te dobro promiješajte velikom žlicom. Kalup (duguljasti za kruh) obložite prozirnom folijom te ulijte pola pripremljene smjese, posipajte sa usitnjenim amaretti keksićima te ulijte ostatak smjese. Stavite u zamrzivač preko noći. Izvaditi na sobnu temperaturu pola sata prije posluživanja.

Ovakav semifreddo možete napraviti i sa nekim drugim ljetnim voćem, a amaretti keksiće zamijeniti sa usitnjenim bademima, lješnjacima ili nekim drugim keksom.

Printaj recept


Komentari

  1. Odlična kombinacija, a što je najvažnije jako osvježavajuća

    OdgovoriIzbriši
  2. Sviđa mi se, brekva, hladno, osvježava..tu sam!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan desert. Sve sastojci koji se jako dobro nadopunjuju, a najvažnije je da je priprema jednostavna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala! da, priprema ne moze biti jednostavnija :)

      Izbriši
  4. Savršena ljetna poslastica, pravim prvom prilikom !

    OdgovoriIzbriši
  5. divan i jednostavan recept, taman za ove vrućine :D

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije