Muffini s kokosom i čokoladom



Ovi kao muffini su još jedan način kako potrošiti bjelanjke. Jedan od boljih.
 Posebno za one koji ovise o čokoladi... :)
A još ako volite kombinaciju kokosa i čokolade.....









4 bjelanjka
prstohvat soli
200g šećera u prahu
100g kokosovog brašna
100g čokolade
1 žličica arome vanilije





Ugrijte pećnicu na 160°C.
U veću posudu izlomite čokoladu, prelijte kipućom vodom da prekrije čokoladu, te ostavite kratko da se čokolada otopi. Ne miješati!
Mikserom istući čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodati sol i šećer u prahu.
Odlijte vodu iz posude s čokoladom te dodajte kokosovo brašno i aromu vanilije. U čokoladu dodajte bjelanjke i lagano izmiješajte velikom žlicom.
U kalupiće za muffine stavite papirnate košarice te ih pomoću žlice napunite sa smjesom.

Peći 20 min na 160°C.
Poslužite ih hladne.

Printaj recept





Komentari

  1. Kokos i čokolada su provjerena kombinacija i meni jako draga. Nisamo još radila muffine samo s bjelanjcima.

    OdgovoriIzbriši
  2. da, nisam bila sigurna da li im uopce mogu dati naziv - muffini. Al kad tako izgledaju nisam imala bas neki izbor... Mozda popucani kvazi muffini :lol

    OdgovoriIzbriši
  3. super su, nešto kao souffle, lagani, prozračni, ma divota!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično izgleda. Bilježim, ionako uvijek vodim bitku sa viškom bjelanjaka.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije