Brazilsko pecivo s tapiokom

Dugo već ova peciva kupujem na zagrebačkom Dolcu u odličnoj pekarnici u prizemlju. Nijedan odlazak na plac ne može proći bez njih. I uopće ne znam zašto ih dosad nisam pokušala sama napraviti.
Zovu se pao de qeijo i riječ je o finom brazilskom pecivu sa sirom i brašnom tapioke. Brašno tapioke radi se od biljke manioka i bezglutensko je. Peciva su lagano gumasta,  'žvakava' i vrlo ukusna.
Uz to, pripremu vam je dovoljno pola sata.

Recept sa našla na blogu Jurnebes koji već godinama pratim i čije recepte baš volim . Ovo je najjednostavniji recept za pao, a meni i najbolji. Peciva ispadnu nešto mekša. Potreban vam je samo blender i kalup za minimafine. Sve samo izblendate, izlijete tekuću smjesu u kalupiće, kratko ispečete i to je to. Samo se pripremite da će te ih često raditi jer su jaaaaaako zarazni :D




1 jaje
80 ml maslinovog ulja
160 ml mlijeka
170 g tapioka brašna
1 žličica soli
70 g sitno naribanog sira


Ugrijte pećnicu na 200℃.
Prazan kalup stavite u pećnicu da se zagrije.
U blender stavite sve sastojke osim sira i izmiksajte ih. Dodajte još i sir i miksajte 2-3 sekunde. Izvadite vrući kalup iz pećnice i svaki kalupić namažite sa malo masti ili maslinovog ulja. Ulijte tekuću smjesu do vrha svakog kalupića.
Pecite 15 minuta, dok ne porumene.

Poslužite tople ili hladne, prema želji.

Print





Primjedbe

  1. Sto izgledaju dobro, dali bi mogao gustin umjesto tapioke ? Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam, al ne bih preporučila. Tapioka daje tu žvakavost i aromu. Cijena tapioka brašna je ista kao i cijena gustina, a i može se naručiti online iz dućana zdravom hranom tako da ga nije teško nabaviti.

      Izbriši

Objavi komentar

Najčitanije