Slani biskvit od bjelanjaka sa šparogama i pancetom

Obožavam angelfood biskvit odnosno biskvit od bjelanjaka i kad god imam bjelanjaka za potrošiti znam što ću napraviti sa njima. No, ovog sam puta poželjela isprobati slanu verziju ovog biskvita. I oduševila me je, jednako kao i slatka. Još ovako u proljetnom izdanju sa šparogama jednostavno je neodoljiva...





6 bjelanjaka
1dl jogurta
1dl maslinovog ulja
230g brašna
pola praška za pecivo
pola žličice soli
4 šparoge
100g pancete
100g gaude

Pećnicu ugrijati na 180°C.
Šparoge očistiti, narezati na komadiće oko 1cm te kratko prokuhati u kipućoj vodi.
Bjelanjke mikserom istući čvrst snijeg pa im polako jogurt i maslinovo ulje i još malo izmiksati. Velikom žlicom lagano umiješati brašno pomiješano sa soli i praškom za pecivo. Umiješati još i ocijeđene šparoge, sitno nasjeckanu pancetu te sir narezan na kockice.
Pripremite duguljasti kalup za kruh, namažite ga maslacem i pospite brašnom i ulijte tijesto u kalup.
Peći u ugrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.

Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije