Hrskavi krumpir iz pećnice (owen baked potato wedges)

Krumpir pečen u pećnici ne mora biti masan da bi bio slastan i ukusan. Kriške krumpira pečene na ovaj način bit će hrskave i vrlo ukusne, a pritom niste upotrijebili niti kap masnoće. A kombinacije okusa i začine birajte sami po vlastitom ukusu. Jer nisu nam uvijek potrebni točni recepti, nekad je poželjno i svome nepcu dati na volju, a ovako svaki put možete jesti drugačije wedges. I vjerujte, zabavno je tražiti svoju vlastitu kombinaciju začina :)
Na slici je moja omiljena varijanta - samo češnjak, sil i papar. 







1kg krumpira
2 žlice krušnih mrvica
2-3 sitno nasjeckana češnja češnjaka
sol, papar

po želji kombinirajte sa:
1 žlica crvene paprike ili malo kajenske paprike
žličica ružmarina
žličica origana
sok pola limuna ili naribana korica pola limuna
pola žličice timijana


Krumpir ogulite, narežite na deblje kriške, operite i dobro posušite.
U posebnoj posudi pomiješajte kruše mrvice, češnjak, sol i papar i po želji dodajte ili ne dodajte nešto od začina sa popisa. Kriške krumpira uvaljajte u smjesu i posalžite ih na lim na pripremljen papir za pečenje. Složite ih na široko da se ne dodiruju.
Pecite u ugrijanoj pećnici 30-40 minuta na 180°C ili dok ne porumene.
Poslužite vruće.

Print



Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije