Palačinke s jabukama

Evo i jednog recepta moje mame :).

Iako podsjećaju na američke palačinke ovo su zapravo najobičnije palačinke u koje je naribana jabuka. Tijesto je nešto gušće i peku se male okrugle, debeljuškaste palačinke. Obzirom da u tavici možete odjednom ispeći 2-3 ovakve palačinke i sama priprema je brža i jednostavnija nego kod klasičnih ili već navedenih američkih palačinki. Dodatak jabuka daje finu svježu aromu tako da se mogu poslužiti i bez namaza, no djeca bi obožavatelji nutelle će ju s guštom namazati i na ove palačinkice.

Dakle, ako želite nešto fino i toplo, a da bude jednostavno i brzo gotovo, ispecite ove odlične palačinkice.








3 jaja
4 dl mlijeka
250 g brašna
3 žlice šećera
prstohvat soli
2 veće jabuke
malo ulja za pečenje

po želji nutella ili pekmezi za posluživanje

Umutite jaja pjenjačom, dodajte šećer i sol, pa ulijte mlijeko i brašno. Sve dobro izmiješajte pjenjačom. Jabuke ogulite i naribajte pa i njih umiješajte u smjesu.
Ugrijte tavicu, kapnite kap ulja i ugrijte. Kutlačom zagrabite tijesto i izlijte 2-3 mala kruga u tavici. Neka se ne dodiruju. Pecite par minuta s jedne strane pa okrenite palačinkice i još ih kratko zapecite i sa druge strane pa izbacite na pripremljen tanjur. Tako pecite dok ne potrošite cijelu smjesu.
Poslužite tople, sa namazima po želji. Ili bez njih :-) 






Primjedbe

  1. Baš fino, nisam znala da se i tako mogu raditi. Mi ovdje radimo (iako ja nisam nikada) nešto slično: jabuke u šlafroku, ali to su više pohane jabuke.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije