U gostima kod Ebba's cuisine

Rijetko igram blogersku igricu Fbi rukavice. Ne zato što mi se ne bi sviđala ili tako nešto, već jednostavno zbog nedostatka vremena. No, ovog sam puta došla virnuti na Nevenin blog i ostala. Toliko toga mi se svidjelo, no na kraju sam stigla isprobati samo dva recepta. Malo, ali vrijedno. Jer Nevenini recepti su baš ono što ja volim i tražim - posebni, sa pomakom, drugačiji, originalni, a ne ono za što kad upišete u google dobijete tisuće rezultata. Zaista mi je žao što nisam stigla još kojeg napraviti jer vidjela sam nekoliko divnih rižota i još namaza..

A isprobala sam ova dva koja su nas baš oduševila:

Speculoos krem namaz 

Namaz koji je zaista pripremljen od speculoos keksa, odlični sastojci. Jedino sam umjesto suncokretovog ulja koristila kokosovo ulje.
Divan namaz, jednostavan za pripremu i jako je brzo gotov. Odličan je za mazanje na npr. kroasane, al najbolje nam ide uz palačinke.




Grissini sa inćunima i peršinom

Nešto više volim vlasac nego peršin pa su na fotki moji grisini sa inćunima i vlascem. A umjesto pšeničnog integralnog brašna koristila sam pirovo integralno.
Grisini su odlični, hrskavi, puni okusa, taman slani koliko trebaju biti, a inćuni i vlasac im daju onaj divan umami okus koji vas tjera da jedete još, još...




A sad što prije moram još isprobati i  Domaću carobellu, a mislim da bih mogla probati i Citrus curd npr. sa mandarinama :)



Primjedbe

  1. Just wow!!!Tak volim tvoje recepte!!!!Isprobala sam jos jednom mokru pitu sa jabukama i uspijela je stvarno kao i tvoja sa slike!Ukusna mokra i tako fino domaca!Hvalaa!!! <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije