Ljetna fritaja s tikvicama, paprikom, rajčicama




Tražite li ideju za lagani ljetni obrok? Fritaje su, uz salate, idealno ljetno jelo, no često je problem kako ju ispeći tako da izvana bude hrskava, da povrće bude ukusno, a da iznutra ostane divno kremasta. E, ovo je odličan način kako postići sve to navedeno. Da, treba možda malko više pažnje i truda nego kad samo zamutimo jaja i ulijemo ih u tavu, no svaka potrošena minuta kod ovog jela se višestruko isplati.

Eh, da, i tri vrste sira su ovoj mojoj varijanti. Po želji i stanju u hladnjaku ih možete mijenjati i vrstom i brojem, no pokušajte ostati u zadanim količinama.










za dvoje:

4 jaja
1 veća tikivca
1 žuta paprika
1 rajčica
1 ljutika ili žlica sitno narezanog luka
2 češnja češnjaka
100g mozzarelle
50g parmezana
50g svježeg kravljeg sira
sol, papar, maslinovo ulje

Tikvicu narežite na kockice, a ako je velika izdubite joj sjemenke. Mlade tikvice samo narežite. Papriku i ljutiku sitno nasjeckajte. Rajčicu narežite na kolutove.

U neprijanjajuću tavu ulijte 1-2 žlice maslinovog ulja, kratko ugrijte i dodajte povrće. Posolite i popaprite. Pirjajte ga desetak minuta dok ne omekša. Češnjak očistite i narežite na tanke listiće, dodajte ga povrću i još kratko popržite dok češnjak ne zamiriši.

Mozzarellu i parmezan naribajte i pospite po povrću, dodajte namrvljeni kravlji sir i sve dobro promiješate dok se sir ne otopi i pomiješa sa povrćem.
Jaja dobro istucite pjenjačom u posebnoj posudi i prelijte preko povrća i sira. Lagano miješajte kuhačom dok se sve dobro promiješa. Sada na vrh poslažite kolutove rajčice.
Tavu pokrijte poklopcem, smanjite vatru i tako poklopljeno pecite oko 12-15 minuta. U međuvremenu ugrijte grill ili gornji pekač u pećnici.

Maknite poklopac i tavu preselite u pećnicu blizu grillu. Vrata pećnice ostavite otvorena. Grilajte par minuta (do 5 min.) dok se površina fritaje zgusne i lagano zapeče. A ako imate brener površinu lagano spalite plamenikom.

Print


Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije