Marcipan keksi

Ponekad mi se dogodi da kupim neku namirnicu bez ideje šta bih mogla napraviti s njom. Nego, eto, nek se nađe... Al kad kupim marcipan, koji još uz to i ne volim baš, e, ni meni samoj nije baš jasno što mi je bilo. Zato sam morala naći recept za kolač u kojem će okus marcipana biti ublažen. Što je značilo da mora u tijesto :). I tako, nakon traženja i kombiniranja je nastao ovaj recept za marcipan kekse sa komadićima čokolade. Ako volite marcipan sigurno će vam se svidjeti jer imaju teksturu i mekoću marcipana, a i ako ga ne volite keksići su dovoljno ukusni da se i vama svide.
Također, možete za ovaj recept iskoristiti i marcipan praline ili čokoladice koje znaju zaostati nakon blagdana. U tom slučaju ih uzmite 300g i ne treba vam dodatna čokolada.







3 jaja
60 g šećera
50 g maslaca
200 g marcipana
200 g brašna
2 žlice maraskina (može i amaretto)
100 g čokolade

Jaja i šećer dobro umutiti mikserom pa im dodati omekšani maslac, maraskino i brašno. Dobro izmiješajte. Marcipan i čokoladu narežite na komadiće i umiješajte u smjesu. Stavite u hladnjak na 1 sat. Žlicom uzimajte smjesu i oblikujte kuglice veličine oraha. Složite ih na pek papir sa većim razmakom. Pecite u zagrijanoj pećnici 15 minuta na 180°C



Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije