Bijeli išleri

Sad kad sam konačno napisala recept za klasične išlere sa čokoladom, moram vam pokazati i ove druge - bijele išlere s bademom. Uvijek su mi zajedno na tanjuru i uvijek se svi pitaju koji li su bolji i svatko ima svoj odgovor koji je nekako jako podložan promjenama :). Malo su im bolji smeđi, malo bijeli ;).

Ovaj recept je s Coolinarike. Autorica ih zove bijelim kolačićima sa bademima, no kod nas doma su se udomaćili kao bijeli išleri. Koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Marmelada od marelica je obavezna jer daje važnu dozu svježine ovim slatkim išlerima. Možete ju zamijeniti i sa nekom kiselijom. npr. marmeladom od limuna ili slatke naranče. Možete ih i posipati šećerom u prahu za još bolji izgled. A ja sam to zaboravila :).








za tijesto:
25dag maslaca
15dag blanširanih, mljevenih badema
1 vanilin šećer
1 jaje
2 žlice šećera
30dag glatkog brašna

za kremu:
3dl mlijeka
2,5 žlice brašna
10dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
12dag maslaca

marmelada od marelica




Od sastojaka za tijesto umijesite prhko tijesto. Ostavite ga pola sata u hladnjaku te nakon toga razvaljajte (ne pretanko) te okruglim kalupima vadite kolutiće. Pola ih treba imati rupu, pa ako nemate takav kalup jednostavno rupicu utisnite drškom kuhače.
Pecite ih na limu obloženom papirom za pečenje u ugrijanoj pećnici 10 minuta na 150°C. Pazite na njih dok se peku - ne smiju potamniti.

Za kremu skuhajte mlijeko sa brašnim i vanilin šećerom. Stalno miješajte dok se ne zgusne. Ohladite.
Maslac izradite mikserom sa šećerom u prahu te dodajte u ohlađenu kremu.
Ohlađene keksiće namažite kremom pa poklopite keksićem koji ima rupu. U rupicu stavite malo marmelade od marelica te po želji pospite šećerom u prahu.

Printaj recept


Primjedbe

  1. Odlicno izgledaju, a po sastojcima se vidi da su preukusni.
    Ja sam se nesto u zadnje vreme navadila na dzem od malina, pa kada se pomene dodatak kiselkastog dzema, meni maline bude prve na pameti. Mislim da bi isao fino na ove islere.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije