Rum-kokos kocke

Rum i kokos su kombinacija koja mi se jako svidja i baš zvuči onako primamljivo i neodoljivo. Kad je Petra s Thursdaycooking objavila ovaj recept Kolač od kokosa znala sam da ću ga brzo isprobati. I jesam. I odličan je. Biskvit je mek i dovoljno sočan, a kolač mirisan i neodoljiv. I ništa nisam mijenjala jer se nema šta mijenjati. Jedino nisam imala dovoljno kokosa za posipati po vrhu, pa nije baš lijep, baš mu fali taj posip.
Eh, da,  i ime sam mu promijenila, meni se više sviđa ovako :).







Recept ću samo kopirati, onako kako ga je Petra napisala.

200 g maslaca
260 g šećera
4 jaja
100 ml ruma
300 g kokosa
100 ml mlijeka
260 g brašna
140 g čokolade
1 prašak za pecivo


čokoladna glazura
kokos za posipanje

Lim dimenzija 30 x 30 cm namastiti i pobrašniti. Pećnicu zagrijati na 180 C.
Čokoladu otopiti na pari. U otopljenu čokoladu dodati rum kokos pa sve dobro izmiješati. Odložiti sa strane za kasnije.
Maslac otopiti tako da bude tekući pa ga ostaviti da se malo prohladi. Jaja sa šećerom miksati dok smjesa ne bude pjenasta i vrlo svijetla. Špatulom umiješati brašno prosijano sa praškom sa pecivo,otopljeni prohlađeni maslac i mlijeko. Dodati smjesu sa kokosom pa sve dobro izmiješati. Dobivenu smjesu staviti u lim, zagladiti površinu pa staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu. Peći 30 do 35 minuta.
Na još topli kolač staviti čokoladnu glazuru pa posipati kokosom. Prije posluživanja kolač ohladiti i narezati po želji.


Primjedbe

  1. Baš mi je drago da ti se sviđa meni je to jedan od dražih kolača. Krasno ti je uspio i sigurna sam da je i bez posipa izvrstan.

    OdgovoriIzbriši
  2. Rum i kokos su mi jedna od dražih kombinacija u slasticama, sigurna sam da bi mi se i ovaj kolač svidio!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije