Cobbler sa šljivama i breskvama

Crumble smo već svi usvojili, naučili pripremati i uživati u njemu, a cobbler je nešto slično, a opet drugačije. Ove pogačice su meke, tope se u ustima te su jednako ukusne i tople i hladne.

Meni je odlična i ova kombinacija voća, posebno ako su breskve vinogradarske. One će baš lijepo dopuniti okus šljiva.

A jedva čekam dunje jer i njih jednostavno moram isprobati u cobbler verziji :).







800g šljiva
2 velike breskve ili 4 male vinogradarske
3 žlice šećera
2 žlice limunovog soka
1 žlica gustina
pola žličice cimeta

250g brašna
3 žlice kukuruzne palente
50g šećera
1 žličica praška za pecivo
malo soli
1dl slatkog vrhnja
110g maslaca

2 žlice slatkog vrhnja za premazivanje
na vrh noža cimeta i žlica šećera za posipavanje


Pećnicu ugrijati na 180°C.
Šljivama izvaditi koštice te ih prepoloviti, a breskve još i oguliti te narezati na manje komadiće.




Promiješati sa  šećerom, limunovim sokom, gustinom i cimetom te rasporediti po obliku za pečenje koji ste namazali maslacem. Staviti peći oko 20 minuta, dok voće malo omekša.
Dok se voće peče pripremite biskvitne pogačice. Promiješati suhe sastojke - brašno, palentu, šećer, prašak za pecivo, te posebno mikserom izmiješati maslac sa slatkim vrhnjem. Obje smjese lagano izmiješati.
Iz pećnice izvadite kalup sa voćem te voće promiješajte.
Vlažnim rukama od tijesta oblikujte 8 pogačica koje rasporedite po voću. Premazati ih sa malo slatkog vrhnja te posuti žlicom šećera sa cimetom.



Cobbler vratite u pećnicu i pecite još 20-30 minuta dok tijesti ne porumeni, a voće počne stvarati mjehuriće.
Ohladiti desetak minuta te toplo poslužiti sa sladoledom ili tučenim slatkim vrhnjem.


Printaj recept


Primjedbe

  1. Kombinacija breskvi i šljiva zvuči odlično!

    OdgovoriIzbriši
  2. volim kombinaciju breskvi i šljiva

    OdgovoriIzbriši
  3. Wow! Ovo mnogo volim. Americka kuhinja u svom najboljem izdanju...

    OdgovoriIzbriši
  4. da, da, americka kuhinja mi je vec neko vrijeme meta istrazivanja :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super izgleda, mogu samo zamisliti kako će biti dobar cobbler sa dunjama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Radila sam ga i s dunjama, no nije bio posve uspjesan :). Bilo je ukusno, no dunje nisu pustile dovoljno soka, a ja nisam dodala dovoljno tekucine pa je sve zajedno ispalo presuho. Moram dalje isprobavati :)

      Izbriši

Objavi komentar

Najčitanije