Srdele iz pećnice s krumpirom

Evo opet malo srdelica. Ove su pečene u pećnici, poslagane na krumpiru i prelivene peštom. Ako volite srdelice sigurno je da će vas ovako pripremljene oduševiti. Jednostavno, brzo, a jako ukusno. A ako ste ih dosad jeli samo frigane/pržene ovo će vam biti pravo otkriće :)






1kg srdela
5-6 krumpira
1 žlica krušnih mrvica
nekoliko češnja češnjaka
peršin
4 žlice maslinovog ulja
sok od pola limuna
sol
papar

1kg špinata
maslinovo ulje za posudu za pečenje i špinat

Srdelama očistimo utrobu i odrežemo glave. Isperemo ih vodom te im nasolimo unutrašnjost. Krumpire ogulimo i narežemo na tanje ploške. U vatrostalnu posudu ulijemo malo maslinovog ulja, na ulje poslažemo ploške krumpira i srdele. Ribu pospemo krušnim mrvicama. Češnjak ogulimo i narežemo na ploškice, a peršin sitno nasjeckamo. U zdjelici pomiješati češnjak i peršin s 4 žlice maslinovog ulja i sokom od limuna. Posolimo i popaprimo te dobro izmješamo. Dobiveni pešt prelijemo preko ribe i stavimo ju peći 30-35 minuta (dok se krumpir ne ispeče) u pećnicu zagrijanu na 220°C.



Dok se riba peče, očisititi špinat te ga kratko kuhati u vreloj vodi. Ocijediti, posoliti, popapriti te preliti s malo maslinovog ulja.
Ribu i krumpir poslužiti sa špinatom kuhanim na lešo.


Printaj recept










Primjedbe

  1. mislim da su mi srdelice najdraže na ovakav način. super

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo mi se jako sviđa, isprobat ću 100% ;))

    OdgovoriIzbriši
  3. Divne su, odlican nacin za super rucak.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo je stvarno dobra ieja. Mi ih stalno przimo, a bas bismo mogli promeniti recept... :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam mogao vjerovati kako sam dobio zajam od 20.000 eura u 24 sata... Sretan sam i ponovno financijski stabilan i hvala Bogu da ovakve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuje svima koji trebaju posuditi kredit e-poštom (davidsonalbertloan@gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih. Svakako kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY....

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Najčitanije