Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od travanj, 2016

Eton mess s jagodama i eton mess s bananama i dulce de leche

Nešto je poduži naslov ovog recepta :). No, niti ne može drugačije kad ću u ovaj post ugurati dvije varijante istog recepta. U klasičnoj tradicionalnoj engleskoj varijanti Eton mess se priprema samo s jagodama, a nešto novija verzija, koja nimalo ne zaostaje za originalnom, priprema se s bananama prelivenim s dulce di leche tj. prefinim južnoameričkim karamel namazom koji se odnedavno može kupiti i kod nas.

Ovo je i još jedan odličan način kako potrošiti višak bjelanjaka, no lako se može dogoditi da ćete htjeti ponovno napraviti ovaj recept i da će te zbog njega zapravo imati višak žumanjaka...
Jer ovaj jednostavni recept rijetko koga ostavi ravnodušnim. Voće, puslice, slatko vrhnje...

A ja se ne mogu odlučiti koja mi je draža varijanta. Jagode su jagode, moje najdraže voće, no i banana i dulce di leche su predobar spoj...