Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od veljača, 2016

U gostima kod Thursdayscooking

Ovoga je mjeseca na red za istraživanje u blogerskoj igri FBI rukavice došao blog Thursdaycooking. Petra je blogerica koju pratim od mojih blogerskih početaka. Jedna od onih koje sve ovo vrijeme redovno objavljuju recepte, redovno igraju igre, redovno komentiraju i prate blogersku scenu, jedna od onih koje imaju recepata za ispuniti nekoliko kuharica, a pritom ne znaš koji odabrati jer svaki izgleda sve bolje i bolje...
Tako da kad je njen blog izabran za istraživanje nisam imala izbora nego zasukati rukave i potražiti što bi se to moglo isprobati... I zaista, jedva sam odabrala ovih par, jer bih najradije sve isprobala :).Brownie sa cvjetačom

Ovomjesečnu blogersku igru Ajme, koliko nas je!vodi Kata sa bloga Katin špjazkoja nam je kao temu zadala cvjetaču i brokulu. I u jednom se trenu zapitala hoće li se odnekud stvoriti i recept za kolač sa ovim povrćem :). Obzirom da obožavam isprobavati neuobičajene kombinacije u kolačima i obzirom da vjerujem da čokolada paše sa svim naravno da sam jednostavno morala isprobati kako izgleda cvjetača u slatkoj varijanti :). 
Rezultat istraživanja su ovi browniji. Zaista ne mogu reći da su najbolji jer baš i nisu, no sasvim su korektni. Pa ako u hladnjaku nemate ni jaja ni maslaca, a imate čokoladu i cvjetaču i jeli bi nešto slatko... eto, čisto da znate da postoji i ovakav recept :)Eh, da, ovo su mjere za jako mali kalup - 8x10cm.
'Pizza' od cvjetače

Na netu ima dosta recepata za ovakvu pizzu na 'tijestu' od cvjetače, a posebno su česti na raznim blogovima i forumima koji se bave LCHF prehranom. Ima ih puno, da, no, nije mi se svidio način na koji se u njima obrađuje cvjetača, jednostavno mi tako tijesto nije fino, pa sam nakon nekoliko pokušaja recept malo prilagodila svom ukusu.

Ali bez obzira na to, nemojte ovdje očekivati neku posebnu senzaciju okusa, nešto posebno ukusno. Ovo je jednostavno jedno prihvatljivo jelo za osobe koje su na posebnom dijetnom režimu, a pritom se ne žele odreći nekih dragih okusa.  

Ovo je i moja ulaznica za ovomjesečnu blogersku igru Ajme, koliko nas je!koju ovaj mjesec vodi Kata sa bloga Katin špjazkoja nam je kao temu zadala cvjetaču i brokulu. 
Juha od prokulica i špinata

Zašto baš prokulica i špinat? Zato što ja jako volim prokulice, a moja djeca ih vole nešto manje pa sam im dodala špinat da ublaži okus, a da juha ne izgubi na jasno zelelnoj boji, hranjivosti i gustoći.
Prokulica i špinat su se ovdje odlično složili :)