Quesadillas (kesadilje) s bundevom i pancetom

Bundeve i panceta su savšen par! Potvrdilo mi se to još jednom - u ovom jednostavnom receptu sa brz, ukusan i jednostavan obrok. Dodala sam im još i rikolu... Ne znam jel vama, al meni rikola ima tako zamaman miris koji mi momentalno otvara apetit :).

Za pripremu ovog jela treba vam 15-tak minuta :).







6 tortilja
250g sitno narezane pancete
250g hokaido bundeve
šaka sitno narezane rukole
sol, papar
100g sira (gaude)
200g mozzarelle

Bundevu operite i naribajte na listiće. Nije ju potrebno guliti.
Sitno narezanu pancetu stavite u zagrijanu tavicu i pusitite da s elagano popži. Kad pusti masnoću dodajte joj naribanu bundevu i sve skupa popržite dok bundeva ne omekša. Popaprite i posolite ako je potrebno. Prebacite na tanjur.

U istu tavicu, već lagano namšćenu od prženja pancete stavite jednu tortilju i lagano ju grijte dok se ne pojave prvi mjehuri. Tada tavicu maknite s vatre i tortilju posipajte s 2 žlice mješavine sireva i pa s 2 žlice nadjeva i malo rukole pa sa još jednom žlicom sira. Ostavite prazno oko 1 cm od ruba tortilje. Nadjeva ne smije biti previše jer kesadilje moraju biti tanke. Vratite na vatru i pokrijte s drugom tortiljom.
Rukom lagano pritisnite da se nadjev dobro rasporedi te pržite par minuta dok se sir ne počne otapati. Tada uz pomoć široke lopatice preokrenite kesadilju i popržite još 2-3 minute i s druge strane da sir sve poveže.

Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije