Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od svibanj, 2015

Cheesecake sa jagodama

Cheesecake sa jagodama se može pripremati na više vrlo ukusnih načina, no ovog sam se puta odlučila na klasičan cheesecake, kakav mi je i najdraži, samo preliti preljevom od jagoda. Preljev sam aromatizirala acetom balsamicom. I divan je :). Možete ga koristiti i kao preljev za sladoled - u svim kombinacijama je odličan.




Savijača od višanja

Štrudla od višanja je moja najdraža štrudla i često ju radim tijekom zime od smrznutih višanja. Ove sam si zime zadala zadatak da pronađem najbolji recept. I nakon nekoliko više-manje uspješnih pokušaja, naišla sam na ovaj recept koji je zaista - savršen. Nešto je drugačiji od uobičajenih recepata za štrudlu od višanja od gotovih kora. Sličan je švapskoj štrudli, no sastojci su malo drugačiji pa ova kombinacija daje zaista savršen rezultat koliko okusom, toliko i izgledom.

Recept je sa bloga Kuvaj za me. Samo sam malo prilagodila količine našim pakiranjima gotovih kora sa savijače, inače ne treba ništa drugo mijenjati.