Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od siječanj, 2015

Juha od brokule sa orasima

Volim juhe sa pomakom, one koje imaju tajni sastojak koji im daje novu dimenziju. Sastojak koji oplemeni okus juhe, no pritom ostaje nenaglašen, onako lagano u pozadini.

Ovdje sam klasičnoj kremi juhi od brokule dodala tostirane orahe. Okus brokule i oraha se divno slaže i juha je dobila punoću i taj ekstra kik koji toliko volim. Ne samo u juhama :)
Juha od mrkve i đumbira

Mrkva i đumbir su savršen par. Upotpunjuju se, naglašavaju, slažu... Ova krem juha idealna je juha za hladne i sive dane jer odlično grije, hranjiva je, prepuna vitamina i antioksidansa. Prava zimska juha. A kao i sve krem juhe vrlo jednostavna za pripremu i brzo gotova.
U ovom receptu je provrće jednostavno skuhano i izmiksano. Okus mrkve je tako blaži, prihvatljiviji djeci i onima koji vole laganije juhe :).
Đumbir dozirajte po ukusu. Ako vam ukućani i nisu baš oduševljeni njime stavite malo onog u prahu. Pa im svaki put dodajte malo više... Baždarite ih ;). A ako ste obožavatelj đumbira dodajte punu mjeru navedenu u receptu ili naribajte svježeg. I uživajte :).

Kajgana sa keljom i mozzarellom

Nakon blagdanskih delicija vrijeme je za hranjive, a ne preteške obroke. Ovakve kajgane ili fritaje su često na našem stolu, u bilo koje doba godine. No, ova je nešto drugačija. Zbog kelja, naravno, koji nije baš uobičajen sastojak fritaja :).
Uzmite mladi kelj, još ne formiranih glavica, onog koji ima izdužene listove. Takav kelj nije potrebno blanširati prije pirjanja jer je dovoljno blag i mekan da se može koristiti i svjež. I tako iskoristiti vitaminsku bombu koju sadrži :). A i fritaja će biti brzo gotova :)


Kolač od oraha sa samo 3 sastojka

Ovaj jednostavan kolač od oraha koji se priprema sa samo 3 sastojka ostaviti će vas bez teksta. Intenzivan orašast okus, gotovo kremasta struktura, kolač koji se topi u ustima i uz to toliko jednostavan i brzo gotov… Jedino je pomalo neugledan, no okus nadoknađuje sve :)