Kolač od bjelanjaka s kupinama i čokoladom

Na blogu već imam dva recepta (čokoladni anđeoski kolač i čokoladna rolada sa jagodama) za ovakve biskvite od bjelanjaka, no u oba je riječ o čokoladnoj verziji ovog kolača. Danas vam pak pišem recept za ljetnu varijantu ovog kolača - sa divljim kupinama i nasjeckanom čokoladom. Koristila sam sitne, gotovo suhe divlje kupine koje su idealne za ovakav kolač jer nemaju puno soka pa neće dodatno ovlažiti biskvit, a uz to njihova boja i aroma su intenzivnije i odlično se slažu sa čokoladom. Brzo je gotov, jednostavan za pripremu i idealan za ponijeti na plažu :).








6 bjelanjaka
200g šećera
1 vanilin šećer (1 žličica ekstrakta od vanilije)
1dl jogurta
160g brašna
pola praška za pecivo
100g sjeckane čokolade
100g kupina


Pećnicu ugrijati na 180°C.

Bjelanjke mikserom istući čvrst snijeg te im postepeno uz miksanje dodavati šećer i vanilin šećer. Dodati jogurt i dobro izmiksati. Velikom žlicom lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Umiješati nasjeckanu čokoladu. Kalup za kolače namazati maslacem i posipati brašnom pa u njega preliti smjesu. Zagladilti ju žlicom pa ravnomjerno rasporediti kupine
Peći u ugrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta. Ohladiti pa posipati šećerom u prahu.


















Primjedbe

Najčitanije