Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od rujan, 2014

Snickers keks torta

Opet nisam stigla fotkati torticu na vrijeme. Ostao mi samo ovaj jadan krajac, a i njega sam jedva sačuvala. Fina im je bila :)
Dakle, evo još jedne keks torte, ovog puta u snickers verziji. Uz čokoladnu kremu, ovdje se nalazi i krema sa maslacem od kikirikija, keks, na vrhu je preljev od karamela i čokoladna ganache glazura.


Malo drugačija torta za koju me je bilo strah kako će se složiti ti okusi no na kraju je ispala odlična. Jako se sviđa svima koji vole kikiriki, onima koji ga baš i ne ljube ne sviđa se ni ova torta.
I sigurno će doživjeti reprizu pa se nadam da ću tada uspjeti uloviti i koju ljepšu krišku :). 

 Recept šaljem Make it healthy koja nam je kao temu ovomjesečne blogerske igrice Ajme, koliko nas je zadala kikiriki maslac. 



Kolač sa čokoladom, jabukama i orasima

Kad sam ugledala fotografiju i recept za ovaj kolač na web stranicama časopisa Food 52 istog sam trena poželjela i isprobati taj recept. Recenzija recepta je hvalospjev, a iako sam ponekad skeptična, ova mi je zazvučala poprilično uvjerljivo. Jer jedno je kad se tako hvali kolač koji i izgleda savršeno i skoro plastično, a nešto sasvim drugo kad se hvali kolač koji je izgledom daleko od savršenstva. Ovo je, dakle, vrlo sočan i pun biskvit sa nadjevom. Sočnost mu daje kiselo vrhnje, a punoću nešto drugačiji način miješanja. Uz to ovdje je tanak sloj nadjeva od jabuke, te krckavih oraha sa cimetom i šećerom, a tek komadići čokolade u biskvitu... I završni touch je posip od ostatka oraha, šećera i cimeta. Jedina izmjena koju sam napravila je već uobičajeno smanjivanje kpličine šećera :).
Divno, divno, idealan je za uz kavu, čaj, popodne, ujutro, navečer...




Juha od bundeve sa pancetom

Juha od bundeve je najdraža juha moje djece. Slijedi ju juha od šparoge i tu lista, što se njih tiče, završava. A ja nemam recept na blogu za te juhe. Što me zapravo ne čudi jer mi je već uobičajeno da češće objavljujem recepte nečega što sam prvi put iskemijala nego onog što kuham često.
O ovoj juhi ne treba trošiti puno riječi. Vrlo je ukusna i ako ne koristite pancetu, no ona će joj dati poseban kik, dodatnu aromu koja se divno slaže uz bundevu i đumbir. I nikako ne zaboravite đumbir. Bez njega juha od bundeve nije juha od bundeve :).




Brownie sa datuljama

Hm, ove datulje u naslovu mnogima od vas  ne zvuče baš privlačno, zar ne? Datulje svakako nisu voće koje je uobičajeno u našoj prehrani, našoj kuhinji. Iako se mogu kupiti gotovo svuda, jedu se uglavnom suhe i jedu ih samo oni koji zaista teže zdravoj prehrani. A u kombinaciji sa čokoladom, pa malo je reći da ipak zvuče neobično i egzotično :).
A s druge strane brownie je kolač kojeg vole svi ljubitelji čokolade, vrlo jednostavan i nepretenciozan kolač, kolač koji ne može ne uspjeti i koji uvijek odmah nestaje sa tanjura. A istovremeno i kolač kojem se mogu dodavati povrće, mahunarke, voće, a da i dalje izgleda jednako privlačno i totalno čokoladno. Tikvice, cikla, azuki grah, datulje, smokve, oraščići, višnje browniju daju aromu koja samo naglašava čokoladu i sočnost koja je jako važna za svaki čokoladni kolač.
Datulje su izvor mnogih vitamina i minerala, pa ih je zbog visokih nutritivnih vrijednosti poželjno češće uvrstiti u svoju prehranu. Pa makar ih ovako zamaskirali u brownije …

Galeta sa smokvama

Galeta bi bila još jedna inačica otvorene pite od prhkog tijesta, al ispečena bez kalupa, samo preklopljenih rubova. Jednostavna, pomalo rustikalnog izgleda. A moram priznati da su mi takvi deserti sve draži i draži. Nekako sve manje volim vidjeti one čija je prezentacija precizna i detaljna. Ne znam jel to do toga što imam sve manje i manje vremena ili mi se zaista percepcija promijenila :).

Što reći o smokvama? I ove godine sam ih donijela puno previše sa mora, pa se trudila nešto brzo raditi sa njima pa dio podijelila, da bih tek onda shvatila da se svježe mogu i smrzavati :). Tako da ću i tijekom jeseni vjerojatno pisati o smokvama, ovaj put smrznutima :).
A ovoj galetici posebnu aromu i šarm daje frangipane koji je nezamijenjiv u svim tim ljetnim voćnim tartovima. Ne treba ga puno, dio će vam i ostati za neku drugu kombinaciju npr. sa šljivama, tako da svakako vrijedi probati baš ovakvu pitu sa smokvama :).