Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od veljača, 2014

Pirov kruh sa pancetom

Kruhić od meni najdražeg brašna, pirovog brašna sa meni najdražim začinom - pancetom :)
Nemam više šta reći, sve se vidi na slici.
Jedino nisam bila sigurna da li da mu dam ime 2u1 ili tako nešto jer uz njega vam ne treba ništa :).


Ovo je i moja druga ulaznica za blogersku igrica Ajme, koliko nas je koju ovog mjeseca možete pratiti na ...Love affair..., na temu kvasac.





Kukuruzni kruh pečen u kupusu

Da, ovaj kruh je prvo zamotan u kupus pa ispečen u pećnici. Kupus će kruhu dati mekoću i vlažnost, a kruh pritom ne preuzme okus kupusa. I još će ostaviti ove zanimljive šare na korici :)

Ovo je i moja ulaznica za blogersku igrica Ajme, koliko nas je koju ovog mjeseca možete pratiti na ...Love affair..., na temu kvasac.



Snickerdoodles

Nakon što sam prvo, kao svaki pravi ljubitelj čokolade, isprobala čokoladnu verziju ovih keksića i obzirom da su mi se baš svidjeli morala sam isprobati i obične snickerdoodlere. Ovi keksići su tipični New England cookies i kažu za njih da su recept za njih donijeli njemački ili nizozemski doseljenici.
Izrazito su cimetasti ;). jer se cimet stavlja u tijesto, ali ih se prije pečenja još i uvalja u mješavinu šećera i cimeta što dodatno naglašava aromu.
Meki su, izvana lagano hrskava korica... Ma, ljubitelji cimeta će baš uživati u njima.

Recept sam našla na na ovom divnom blogu, a nakon što pročitate taj uvodni tekst sigurno ćete i vi dobiti želju da ih isprobate :).

I da, smanjila sam količinu šećera, kao što radim sa svakim receptom koji potječe sa te strane Atlantika. Više se ne čudim, no zaista koriste nevjerojatne količine šećera :).



Čokoladni snickerdoodles

Osim što imaju super ime, ovi keksići su vrlo zanimljive teksture. Iznutra meki, prepuni čokoladnog okusa, izvana hrskavi i aromatizirani cimetom.
Uz šalicu mlijeka ili kave - idealni :).
Za njihovu pripremu trebat će vam vinski kamen (creme of tartar) kojeg lako možete naći  bio trgovinama pod imenom bio prašak za pecivo ili vinski kamen. Obzirom da je riječ o prirodnom sredstvu za rahljenje, vrijedi ga isprobati baš u ovom receptu u kojem se tradicionalno koristi.



Limun raspucanci (lemon crinkles)

Čoko crinkles ili raspucance ste sigurno već upoznali, no vjerujem da niste probali imun raspucance. Obzirom da čokoladne jako volim i oduševe me svaki put kad ih napravim, tražila sam i recepte za drugačije okuse istog keksa. I nije bilo lako naći pravi recept. Najčešći recept za lemon crinclese jer onaj gdje se rade od gotove smjese za biskvit, a te gotove smjese za kolače, pudinge i slično su mi 'big no'. Zatim sam probala neki kod kojeg je bilo previše maslaca, a premalo limuna pa su se raspuzali po limu... Uglavnom, nakon dugog traženja našla sam ovaj i to je bio onaj pravi recept :). 

Mojoj djeci se nisu baš svidjeli, no zato su odrasli oduševljeni :), pogotovo oni koji luduju za citrusima.

Inače, postoje još i ginger crincles tj. đumbir raspucanci, a kod njih samo bijeli šećer zamijenite smeđim i aromatizirajte ih đumbirom u orahu umjesto limunom.





Muesli keksići

Ovi keksići su prave male energetske bombe, a vrlo su jednostavni za pripremu  i jako su brzo gotovi. Upotrijebite mueslije koji nisu dodatno zaslađeni.