Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od siječanj, 2014

Krumpir sa gljivama i pancetom

Slasno i masno? Slasno je svakako :)
I iako se koristi samo žlica maslaca i višak masnoće se odljeva ipak ne možemo reći da je ovo lagani prilog. Pripremam ga obično zimi, uz neko pečenje.
Odlično se slaže npr. s piletom na turski način.Marcipan keksi

Ponekad mi se dogodi da kupim neku namirnicu bez ideje šta bih mogla napraviti s njom. Nego, eto, nek se nađe... Al kad kupim marcipan, koji još uz to i ne volim baš, e, ni meni samoj nije baš jasno što mi je bilo. Zato sam morala naći recept za kolač u kojem će okus marcipana biti ublažen. Što je značilo da mora u tijesto :). I tako, nakon traženja i kombiniranja je nastao ovaj recept za marcipan kekse sa komadićima čokolade. Ako volite marcipan sigurno će vam se svidjeti jer imaju teksturu i mekoću marcipana, a i ako ga ne volite keksići su dovoljno ukusni da se i vama svide.
Također, možete za ovaj recept iskoristiti i marcipan praline ili čokoladice koje znaju zaostati nakon blagdana. U tom slučaju ih uzmite 300g i ne treba vam dodatna čokolada.Popečci od kelja i zobenih pahuljica

Vrijeme je za laganiju hranu, zelenje i veću dozu vitamina. Čak i ako baš niste ludi za keljom svidjet će vam se u ovoj kombinaciji :)