Preskoči na glavni sadržaj

Kesten kiflice

Ako volite kesten ove će vas kiflice ostaviti bez daha. Mekani, prkhi keksići koji se tope u ustima, fine, lagane kesten arome, upotpunjene sa malo fine čokolade na krajevima. Jednostavne su za pripremu, brzo gotovo, a čak vam ne treba niti puno kestena. I mogu biti svečani kolačići koji će svojim finim okusom iznenaditi goste, no jednako tako će vam zamirisati i zasladiti neku dosadnu, tmurnu zjesenkozimsku večer.

Recept je objavljen u zadnjoj Lisi, ovdje je uz moje male preinake :).








180g mekanog maslaca
120g šećera u prahu
2 žumanjka
150g kesten pirea (ako vam kesten pire zaslađen, smanjite šećer za pola)
125g glatkog brašna
125g oštrog brašna

čokolada za kuhanje


El. mješalicom dobro izmiješajteomkešali masalc, pa mu dodajte šećer u prahu i žumanjke. Umiješajte još kesten pire pa dodajte brašno.Dobro ozmiješajte da postane glatko pa zamotjate u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko pola sata.
Ako imate kalup za kiflice namastite ga i utisnite u kalup kiflice. A ako ga nemate rukom oblikujte valjčiće pa valjčiće i kiflice.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa poslažite kiflice.



Pecite u zagrijanoj pećnici 15-20 na 180°C.
Ohladite pa krajeve umočite u otopljenu čokoladu. Po želji ih još posipajte mješavinom šećera i kakaa.


Print



Primjedbe

  1. E ovo bi bilo za mene, ja baš volim kesten.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kada ih ugledam nikada ne bih pomislila da sadrže kesten. Mogu zamisliti kako divno mirišu:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Obožavam kesten u desertima, ove kiflice su ti pun pogodak!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Čokoladni kolač od prosa

Proso mi je jako draga žitarica koju često koristim. Zato su me jako zainteresirale ove zdrave bezglutenske čokoladne kocke. Dosta su sočne pa vam mogu izdržati i nekoliko dana.

Za sve koji vole čokoladu, a ipak bi se pritom i zdravo sladili :)




Zapečene tikvice sa parmezanom

Sezona finih, domaćih tikvica je taman počela i veselim joj se kao i svake godine. Novi recept za ovu sezonu su ove hrskavo zapečene tikvice sa parmezanom. Na prvi pogled izgledaju kao da su pohane, no nisu, samo su zapečene u pećnici. Osim što su jednostavne za pripremu, vrlo su ukusne i mogu se poslužiti kao prilog uz roštilj ili pečenje, ali kao i snack uz neki osvježavajući dip npr. dip od jogurta i češnjaka ili krastavaca.



Srdele iz pećnice s krumpirom

Evo opet malo srdelica. Ove su pečene u pećnici, poslagane na krumpiru i prelivene peštom. Ako volite srdelice sigurno je da će vas ovako pripremljene oduševiti. Jednostavno, brzo, a jako ukusno. A ako ste ih dosad jeli samo frigane/pržene ovo će vam biti pravo otkriće :)