Zebra kolač

U ovomjesečnom krugu blog igrice Kuvarijacije isprobali smo Zebra kolač Lorraine Pascale. Zadan nam je recept sa M's Bakery, no ja sam ga isprobala nešto ranije s What's for dessert. Oba recept slijede izvorni samo što je kod M's Bakery smanjena količina šećera. Isto sam napravila i ja, jer to radim gotovo u svim receptima, a posebno u onima koji potječu sa američkog kontinenta :). Njihovi recepti su mi baš uvijek preslatki. Uz to sam ulje zamijenila maslacem jer mi je draži okus biskvita koji je pripremljen sa maslacem.

Biskvit koji sam dobila je vrlo ukusan, nije težak, al opet dovoljno sočan.

A o krugovima i izgledu kolača nemam što novog reći - genijalno jednostavna ideja za kolač koji plijeni izgledom i osvaja na prvi pogled. U svakom slučaju, divan mramorni kolač :) koji će se često nalaziti na mojem stolu.






225g maslaca
175g  šećera
100ml mlijeka
1 žlica ekstrakta od vanilije (ili vanilin šećer)
4 jaja
300gr brašna
25gr kakaa
4 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
2-3 žlice soka od naranče.

Pećnicu ugrijte na 180°C. Okrugli kalup promjera 24cm obložite papirom za pečenje.
Maslac otopite i malo ohladite. Dodajte mu šećer i kratko izmiješajte el. miješalicom, pa dodajte jedno po jedno jaje neprestano miješajući. Tada velikom žlicom lagano umiješajte brašno. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela i u jedan umiješajte kakao, malo soli i sok od naranče tako da dobijete glatko tijesto.
Na sredinu pripremljenog kalupa stavite žlicu svjetlog tijesta pa na nju žlicu tamnog tijesta. Pričekajte da se smjesam malo razlije pa opet u sredinu stavite žlicu svjetlog tijesta i tako dok obje smjese ne potrošite. Pecite u ugrijanoj pećnici 30-35 minuta.

Print 




Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije