Snickerdoodles

Nakon što sam prvo, kao svaki pravi ljubitelj čokolade, isprobala čokoladnu verziju ovih keksića i obzirom da su mi se baš svidjeli morala sam isprobati i obične snickerdoodlere. Ovi keksići su tipični New England cookies i kažu za njih da su recept za njih donijeli njemački ili nizozemski doseljenici.
Izrazito su cimetasti ;). jer se cimet stavlja u tijesto, ali ih se prije pečenja još i uvalja u mješavinu šećera i cimeta što dodatno naglašava aromu.
Meki su, izvana lagano hrskava korica... Ma, ljubitelji cimeta će baš uživati u njima.

Recept sam našla na na ovom divnom blogu, a nakon što pročitate taj uvodni tekst sigurno ćete i vi dobiti želju da ih isprobate :).

I da, smanjila sam količinu šećera, kao što radim sa svakim receptom koji potječe sa te strane Atlantika. Više se ne čudim, no zaista koriste nevjerojatne količine šećera :).





230g omekšalog maslaca
120g šećera
1 veliko jaje
2 žličice ekstrakta vanilije ili 2 vanilin šećera
375g glatkog brašna
2 žličice vinskog kamena (bio prašak za pecivo)
1 žličica sode
2 pune žličice cimeta
prstohvat soli

3 žlice šećera + 1 žličica cimeta

Pećnicu ugrijte na 180°C.
Električnim mikserom pjenasto izmješajte maslac sa šećerom  pa mu dodajte jaje i vaniliju. U drugoj posudi pomiješajte brašno sa vinskim kamenom, soli, sodom te cimetom. Suhe sastojke lagano umiješajte u smjesu maslaca i jaja.
Od tijesta oblikovati loptice veličine oraha pa ih uvaljajte u šećer pomiješan sa cimetom. Poslažite ih razmaknute na lim prekriven papirom za pečenje i pecite oko 10-12 minuta.
Još vruće izvadite iz pećnice pa dnom žlice pritisnite svaki kolačić da se lagano spljošti.
Ohladite prije posluživanja.

Print





Primjedbe

Objavi komentar

Najčitanije