Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studeni, 2013

Tunel od kestena

Ovi mi kesten kolači svi tako brzo nestaju da ih jednostavno nemam vremena normalno uslikati. A ovaj se nije ni stisnuo do kraja kad su mi navalili na njega :).

Kesten, čokolada, šlag - to je uvijek najbolja, dobitna kombinacija. Ovdje su posloženi malo drugačije no kolač je vrlo jednostavan za napraviti jer nema pečenja, podloga su piškote. I brzo je gotov samo ga treba ipak dobro ohladiti prije posluživanje. Nemojte biti nestrpljivi kao ja :)

Ovo je i moja ulaznica za blogersku igrica Ajme, koliko nas je koju ovog mjeseca možete pratiti na Coolinariji, na temu kestena.





Zapečena tjestenina sa keljom i piletinom

Kasna je jesen, a zima već kuca na vrata... Nekako je prirodno da nam hrana za hladnije dane bude teža, no ne mora biti tako. Zapečene tjestenine su klasik koji uvijek prolazi,.a ponekad je dobro pronaći neki novi način kako zimi jesti što više zelenog povrća :)

Recept sam već objavila na Enogastro.net.


Mokra pita od jabuka

Ovaj kolač je jedan od onih koje kad im pročitate recept imate potrebu odmah, isti tren isprobati. Bar je na mene tako djelovao :). I uz to je još i ispunio sva moja očekivanja. Ukusan, dovoljno sočan, lijepo se reže, jednostavan, brzo gotov. Imam samo pohvale za ovaj recept :). 
Moram napomenuti da zaista nema potrebe odvajati žumanjke od bjelanjaka za ovaj recept jer ćete, ako to napravite, dobiti sasvim drugačiji kolač. Neće biti toliko sočan i bit će više biskvitast.  



Calzone i stromboli

Nedavno sam primjetila da ovdje uglavnom postavljam recepte koje isprobavam dok tražim nove ideje, nove načine kako da pripremim uobičajene namirnice, nešto drugačije. A mnoga ona jela koja jako često radim jer ih moji obožavaju jednostavno preskačem i nikako da dođu na red za objavljivanje. Pizza je jedno od tih jela koje redovno pripremam, a nikad niti jednu pizzu nisam fotkala i ovdje objavila. N,o u trenutku kad sam krenula istraživati, fotoaparat je odmah bio u ruci :).

Ovaj put vam predlažem calzone sa tikvicama i stromoboli. Za calzone svi znamo šta je, a za stromoboli su ipak rijetki čuli. Calzone je klasik - preklopljena pizza, a stromoboli je američki klasik - zarolana pizza :).





Rolada od kestena sa bananom

Vrijeme je kestena i kesten pirea. I vrijeme kad neizostavno radim ovu roladu i tako već godinama. Recept sam davno dobila od prijateljičine mame i nema jeseni koju nije zasladio.

Fini kesten koji se ne treba peći idealno se slaže sa bananom, brzo je gotova i vrlo jednostavna, a još kad je sve preliveno finom čokoladnom glazurom sa medom, ma jednostavno mnogima postaje omiljeni kesten kolač :).

I teško ju je fotkati jer jako brzo nestaje pa za neke ozbiljne prilike treba poduplati količinu :)

A obzirom da je u tijeku i blogerska igrica Ajme, koliko nas je koju ovog mjeseca možete pratiti na Coolinariji, a kojoj je tema kesten, ovo je  moja ulaznica.