Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od travanj, 2013

Rum-kokos kocke

Rum i kokos su kombinacija koja mi se jako svidja i baš zvuči onako primamljivo i neodoljivo. Kad je Petra s Thursdaycooking objavila ovaj recept Kolač od kokosa znala sam da ću ga brzo isprobati. I jesam. I odličan je. Biskvit je mek i dovoljno sočan, a kolač mirisan i neodoljiv. I ništa nisam mijenjala jer se nema šta mijenjati. Jedino nisam imala dovoljno kokosa za posipati po vrhu, pa nije baš lijep, baš mu fali taj posip.
Eh, da,  i ime sam mu promijenila, meni se više sviđa ovako :).

Macarons sa bijelom čokoladom i ribizima

Nisam baš ljubiteljica prehrambenih boja i u kuhanju se trudim upotrebljavati samo prirodne namirnice stoga su ovi moji macaronsi neobojani, pa sam ono nešto pokušala dobiti voćem. I zadovoljna sam rezultatom :).
Slatkost macaronsa i bijele čokolade odlično je nadopunjena blago kiselim okusom ribizla. Treba staviti svega par zrna za pravi omjer okusa. Možete koristiti  zamrznute ribizle, kao ja ovog puta, no naravno još će bolje biti sa svježima. 

O macaronsima je toliko toga već napisano da vam nemam šta novo reći osim - probajte, nije uopće tako strašno, samo treba pažljivo pratiti upute.

Recept za macaronse je s Coolinarike, a dodatne upute potražite kod majstorice macaronsa Just cake the Cupcake.

Keksići od maslinovog ulja (Olive oil chocolate chip cookies)

Maslinovo ulje je osnova moje prehrane i trudim se koristiti ga što više i češće. Pa i u kolačima i slatkim jelima. Kvalitetno djevičansko maslinovo ulje tek blago mijenja okus slasticama, samo im dodaje jednu dublju notu, jedan  okus više... 
I baš nekako paše uz čokoladu. Iako... meni sve paše uz čokoladu :)
Čokoladne zobene kocke (Oatmeal fudge bars)

Kako bezveze i nimalo privlačno zvuči to zobene kocke, a kako dobro oatmeal fudge bars :)! Zar ne? Ili je to samo meni tako?
No, to je zapravo i nevažno jer su baš fine i vrijedi ih isprobati posebno ako volite zobene paljuhice. Ja ih često jedem i svako odstupanje od uobičajenih prelivenim mlijekom mi je i više nego dobro osvježenje. A još kad imaju i ovako fin čokoladni sloj, mmmm....Kruh sa prosom

Evo još jednog mirisnog kruščića. Ovaj se sa dodatkom prosa, moje omiljene žitarice :).
Mek i ukusan, sa zrnatom teksturom izdvaja se od ostalih domaćih kruhova, a bogatstvo korisnih i hranjivih tvari iz prosa mu daju i visoku nutritivnu vrijednost.