Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od siječanj, 2013

Ekleri sa čokoladom ili kavom

Princez krafne i ekleri su kolači koje jako volim, no teško se odlučim da ih i napravim. Kao da imam neku predrasudu i stalno mi negdje u glavi zvoni - to je teško, to je teško... Iako znam sva pravila, iako imam odličan recept, iako sam ih dovoljno puta pekla, iako zaista znam da nije teško i da je zapravo brzo gotovo... No, kad se napokon odlučim, guštu nema kraja. Zapravo, ima kraj - čak i prebrzo dođe taj kraj jer nekako prebrzo nestaju s tanjura.

Ovog puta sam uz uobičajene čokoladne eklere napravila i ove s kavom. Ugodno sam se iznenadila blagim, mliječnim okusom kreme od kave, a i glazura je jako fina. Obožavatelji kave će uživati u njima  :)Kuglof od kokosa

Uz ovaj divan snijeg vani baš odgovara ovakav jedan snježni kuglof :). Ima sve sve što jedan kuglof mora imati - divnu aromu, taman vlažnosti da bude ukusan i sljedeći dan te lijep izgled.

Možete ga poslužiti i sa tučenim slatkim vrhnjem - za one koji ne mogu bez kremice.Pita od čokolade s bananama

Ne znam da li ste možda već primjetile ovaj divan blog Delight dulce. Recepti su joj odlični, a tek videa... Ma, morate to pogledati, meni je mrak :).
Kad je objavila ovaj divan recept morala sam ga što prije isprobati. Jer djeca, da naravno opet djeca :), jako vole kolače sa kombinacijom banana i čokolade.
Dakle, nestao je u cca pola sata :).
Eh, da, malo sam smanjila količinu čokolade iz originalnog recepta jer mi je jednostavno previše čokolade i izbacila sam glazuru. Iz istog razloga.
Karamel pita s krokantom od oraha

Dosadila mi je klasična mađarica, ali obzirom da jako volim ovu vrstu kolača morala sam isprobati nešto malo drugačije - rezultat tog traženja je ova meka, savršena prhka pita sa karamel kremom i krokantom od oraha. Recept je s Coolinarike, toliko dobar da mu ništa ne treba mijenjati, samo sam mu malo dodala :). I to krokant od oraha koji se divno složio sa neutralnom karamel kremom i dodao ovom krasnom kolačiću orašastu notu. To je za one koji žele više :) jer je ovaj kolač vrlo ukusan i bez krokanta.