Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studeni, 2012

Slatke pogače od maslinovog ulja

Jeste li ikad pržili limunovu koricu u maslinovom ulju? Ako niste, sigurna sam da ne možete ni zamisliti kakav se tada zamaman miris širi kuhinjom... Pa onda kad nakon toga sjemenke sezama i anisa pržite u tavici, pa još otvorite bočicu sa likerom od anisa ili meštrom... A sve to dok još niste ni počeli zaista pripremati ovu divotu. Divota im nije u izgledu jer jesu neugledne, al zato mame predivnim mirisom i još boljim okusom.

Seviljske tortas de aceite ili sweet olive oil wafers/crackers spoj su savršeno usklađenih aroma, a kao većina tradicionalnih jela vrlo su jednostavne za pripremu.

I ako ikako možete, upotrijebite mlado maslinovo ulje jer će ovdje doći do punog izražaja njegova voćna aroma. I nemojte štedjeti na ulju ili misleći da sam pogriješila u receptu smanjivati količinu ulja.
Nisam i to tako mora biti  :) i samo ćete tako dobiti pravu hrskavost i neponovljivi okus.



Jabuke u lisnatom tijestu

Savijača iliti štrudla od jabuka od lisnatog tijesta je desert koji vrlo često pripremam. Ne znam kako vama, ali meni sve kad tad dosadi i tada jednostavno moram naći neki novi način pripreme nekog već puno puta ponavljanog jela.
Ovo puta sam umjesto savijače od jabuka napravila ove slatke paketiće sa iznenađenjem u sredini.
Lisnato tijesto je kupovno, iz dućana. Koliko god da je domaće lisnato tijesto ukusnije toliko ja nemam vremena za njegovu pripremu. Zato su jabuke domaće, neprskane, sa točkicama :). I male i slatke i upravo nam takve trebaju za ovaj recept. Veće jabuke se ne bi stigle ispeći.



Pita sa tikvicama

Pita, kiš, slani tart... tako je teško ovom prefinom jelu dati pravo ime. No, mislim da je to i nevažno jer koje god mu ime dala svi znaju o čemu riječ :)

Ovo je, dakle, jedna varijanta kiša - sa naribanim tikvicama. Ništa posebno inovativno, al fino i ukusno jelo koje se može poslužiti kao toplo predjelo ili glavno jelo ako niste jako gladni :).  Ili ako ste baš jako gladni - ispecite dvije pite :)


Namaz od sira sa sjemenkama bundeve

Već znate da jako volim bundeve, al ne znate da jednako volim i bundevine sjemenke. Nije za zanemariti niti njihova nutritivna vrijednost - prepune su cinka i željeza, a i jedan su od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina. Uz dodatak bučinog ulja i začina u svježem siru pretvaraju se u vrlo ukusan i zdrav namaz, pa još ako ga poslužite na integralnom tostu...