Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od listopad, 2012

Cupcakes od kestena

Napokon sam se i ja odlučila sudjelovati u Kuvarijacijama. Ovomjesečni zadatak me je povukao i morala
sam isprobati ovaj recept obzirom da jako volim kestene i kesten u kolačima. No, malo sam ga i doradila :).
Naime, slike su mi bile divne, no svejedno mi je sam cupcakes izgledao golo bez prave kesten kreme. I nisam pogriješila što sam ju dodala jer je tijesto cupcakesa vrlo ukusno u ovoj kombinacija badema i kestena, no ipak se taj kesten premalo osjeti. Zato se krema odlično uklopila.
A čokoladni ganashe mi je u orginalnom receptu imao čudne omjere (ili double cream nije baš isto što i naše vrhnje za šlag?!) pa sam smanjila količinu vrhnja i povećala količinu čokolade i dobila fini gusti preljev.


I lijepe i vrlo ukusne cupcakese koji će oduševiti ljubitelje kestena.

































Koliko-toliko kiflice sa nutellom

Ovo je slatka varijanta recepta koliko-toliko. Roščići su divni, meki, lisnati, a jako brzo gotovi. Samo ih nemojte jesti tople :).

Ovaj recept je i moja ulaznica za ovomjesečni krug igreAjme, koliko nas je koju ovog mjeseca vodi Irena s bloga Sweet and salty, a tema je nutella.





Cupcakes od bundeve

Jos prošli tjedan sam kukala kako se ne mogu ufurati u jesen, no čini mi se da me ipak krenulo :). Prvo sam tražila dobar recept za Muffine s bundevom u kojima se bundeva samo nariba, a onda sam se poželjela isprobati i recept u kojem se bundeva prvo termički obradi pa tek onda dodaje u tijesto. I moram priznati da mi je ova druga varijanta ukusnija. Recept sam posudila s bloga Bite my cake i napravila cupcakese s nešto izmjena.
Divni su... sočni, ukusni, aromatični... Ako vam je ostao koji komadić bundeve, potrošite ga na ove divne kolačiće :).




Muffini s bundevom i posipom

Jesen mi je brzo došla i kao da me je zatekla. Još sam mislima u ljetu, nekako po navici još kuham s ljetnim namirnicama, a do placa niti ne stignem. A na placu uvijek imam velike oči i sve mi treba i sve bih ja kuhala i zapravo me daje najviše inspiracije i potiče na kuhanje.
No, jedna je bundevica ipak zalutala u moju kuhinju i ako me ona ne uvuče u jesen...

Volim visoke muffine pa su i ovi takvi. U prvoj varijanti su bili samo sa brašnom i nisam bila baš zadovoljna, pa sam onda pokušala dio brašna zamijeniti sa mljevenim orasima. Tako su neusporedivo ukusniji :). 




Cobbler sa šljivama i breskvama

Crumble smo već svi usvojili, naučili pripremati i uživati u njemu, a cobbler je nešto slično, a opet drugačije. Ove pogačice su meke, tope se u ustima te su jednako ukusne i tople i hladne.

Meni je odlična i ova kombinacija voća, posebno ako su breskve vinogradarske. One će baš lijepo dopuniti okus šljiva.

A jedva čekam dunje jer i njih jednostavno moram isprobati u cobbler verziji :).