Preskoči na glavni sadržaj

Zapečena tjestenina s povrćem


Proljeće je vrijeme kad mi je najdraže pojesti laganu tjesteninu sa brdo raznog povrća. Ova, doduše, i nije baš tako lagana zbog dodataka bešamela, ali zato ipak ima puuuuuno povrća. 
Fetu pokušajte obavezno baš ovako zapeći, tako je posebno ukusna. A možete kombinirati i sa drugim povrćem.







250g sitnije tjestenine
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
1 poriluk
1 tikvica
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 mali pelat ili 3 rajčice
maslinovo ulje
šaka sjeckanog peršina
oko 50g ribanog parmezana
100-150g sira feta

za bešamel:
1/2l mlijeka
5g maslaca
5g brašna

Skuhajte tjesteninu.
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Na maslinovom ulju propirjati luk i češnjak. Dodati ostalo sitno nasjeckano povrće i peršin. Kad malo omekša, dodati nasjeckani pelat ili oguljene rajčice, posoliti i popapriti i jos malo propirjati.
Pripremiti bešamel. Od 500 ml mlijeka oduzeti malo i u tu malu količinu dodati brašno. Dobro promiješati. Ostatak mlijeka staviti na vatru i dodati mu maslac. Kad se maslac otopi dodati brašno pomiješano s mlijekom i pjenjačom miješati dok se umak ne zgusne. Posoliti i popapriti.
Izmiješati tjesteninu s povrćem i bešamelom te sve istresti u namašćenu vatrostalnu posudu. Namrviti fetu i posipati ju po vrhu.
Peći 30-40 minuta.


Printaj recept









Primjedbe

  1. Uz ovoliko povrca i dobre sireve ovo samo moze biti ukusno. Odlicno izgleda

    OdgovoriIzbriši
  2. Super izgleda, obožavam kombinaciju povrća i tjestenine. A tek kad je sve i zapećeno. Mljac.

    OdgovoriIzbriši
  3. ovo je jako ukusno, spremala sam nešto slično ali s drugom kombinacijom povrća

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Čokoladni kolač od prosa

Proso mi je jako draga žitarica koju često koristim. Zato su me jako zainteresirale ove zdrave bezglutenske čokoladne kocke. Dosta su sočne pa vam mogu izdržati i nekoliko dana.

Za sve koji vole čokoladu, a ipak bi se pritom i zdravo sladili :)




Zapečene tikvice sa parmezanom

Sezona finih, domaćih tikvica je taman počela i veselim joj se kao i svake godine. Novi recept za ovu sezonu su ove hrskavo zapečene tikvice sa parmezanom. Na prvi pogled izgledaju kao da su pohane, no nisu, samo su zapečene u pećnici. Osim što su jednostavne za pripremu, vrlo su ukusne i mogu se poslužiti kao prilog uz roštilj ili pečenje, ali kao i snack uz neki osvježavajući dip npr. dip od jogurta i češnjaka ili krastavaca.



Srdele iz pećnice s krumpirom

Evo opet malo srdelica. Ove su pečene u pećnici, poslagane na krumpiru i prelivene peštom. Ako volite srdelice sigurno je da će vas ovako pripremljene oduševiti. Jednostavno, brzo, a jako ukusno. A ako ste ih dosad jeli samo frigane/pržene ovo će vam biti pravo otkriće :)