Preskoči na glavni sadržaj

Kuglof od mrkve, mandarina i oraha


Mislim da će ovo biti zadnji kuglof ove sezone :). Ovaj je pravi zimski. Aromatičan je i toliko sočan da gotovo možemo reći - vlažan. I prepun vitamina. Djeluje kao trenutni podizač raspoloženja :D.






250g brašna
200g šećera
2 žličice cimeta
pola praška za pecivo
malo soli
1 vanilin šećer
2 dl ulja
1 veća usitnjena mandarina
4 jaja
100g sjeckanih oraha
500g naribane mrkve
glazura od čokolade






Promiješati brašno s šećerom, vanilin šećerom, cimetom, praškom za pecivo i soli. Dodati ulje i cijela jaja i dobro izmiksati. Umiješati usitnjenu mandarinu i jos malo izmiksati. Dodati mrkvu i orahe i lagano žlicom sve dobro izmiješati.
Uliti u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof. Vrh kuglofa prekriti pek-papirom i peći na 180°C oko 1 sat.
Ohladiti pa izvaditi iz kalupa. Ohlađeno preliti čokoladnom glazurom.





Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Čokoladni kolač od prosa

Proso mi je jako draga žitarica koju često koristim. Zato su me jako zainteresirale ove zdrave bezglutenske čokoladne kocke. Dosta su sočne pa vam mogu izdržati i nekoliko dana.

Za sve koji vole čokoladu, a ipak bi se pritom i zdravo sladili :)




Zapečene tikvice sa parmezanom

Sezona finih, domaćih tikvica je taman počela i veselim joj se kao i svake godine. Novi recept za ovu sezonu su ove hrskavo zapečene tikvice sa parmezanom. Na prvi pogled izgledaju kao da su pohane, no nisu, samo su zapečene u pećnici. Osim što su jednostavne za pripremu, vrlo su ukusne i mogu se poslužiti kao prilog uz roštilj ili pečenje, ali kao i snack uz neki osvježavajući dip npr. dip od jogurta i češnjaka ili krastavaca.



Srdele iz pećnice s krumpirom

Evo opet malo srdelica. Ove su pečene u pećnici, poslagane na krumpiru i prelivene peštom. Ako volite srdelice sigurno je da će vas ovako pripremljene oduševiti. Jednostavno, brzo, a jako ukusno. A ako ste ih dosad jeli samo frigane/pržene ovo će vam biti pravo otkriće :)