Špageti u umaku od srdela

Sigurna sam da će se netko zapitati otkud sad ovdje riba. E, pa, obzirom da je ovo blog o jednostavnim, a posebnim jelima u tu kategoriju svakako spadaju i riblja jela. No, neću pisati o bilo kojoj ribi.  Pisat ću o kraljici srdeli. Meni nema ukusnije i draže ribe, a toliko je jednostavna za pripremu da je velika šteta ne uključiti ju u naše svakodnevne menije. Ako vam je već njena velika prehrambena vrijednost možda manje važna ;).







400g špageta
400g srdela
1 velika limenka pelata ili 5-6 velikih, zrelih rajčica
1 žličica šećera
3 žlice maslinova ulja
3 češnja češnjaka
nasjeckani peršin

Špagete skuhati u posoljenoj vodi i ocijediti.
Srdele očistiti, odstranite im glave i srednju kost.
Na zagrijanom ulju popržiti srdele, dodati pelate, nasjeckani češnjak i šećer. Pirjati oko desetak minuta. Posoliti i posuti peršinom. Špagete umiješajte u umak neposredno prije posluživanja.




Primjedbe

Najčitanije