Kiflice od bundeve

Danima već razmišljam čime početi... Kao početak je jako važan... A možda i nije, možda zaista stoji ona stara o mačićima, iako se ipak nadam da i nije baš točna. A i neće biti prvi jer mi se skupilo brdo slika i recepata koje bih željela skupiti na jednom mjestu. Pa za početak nešto što ide uz godišnje doba... Recept je preuzet s Coolinarike uz skoro neprimjetne preinake - http://www.coolinarika.com/recept/kiflice-od-bundeve/.









50 dag bundeve (može turkinja, butternut, hokaido, zenker, sta vam je pri ruci)
70 dag brašna
1 kockica kvasca
1 jaje
2 žlice šećera
2 dl mlijeka
1 puna žličica soli
1 prašak za pecivo

maslac
po želji žumanjak za premazivanje i sjemenke za posipavanje

Bundevu očistite od sjemenki, narežite na nekoliko manjih kriški i stavite peći u pećnicu na 180°C dok ne omekša, otprilike pola sata. Pečenu malo ohladite, ogulite koru i štapnim mikserom smrvite u pire.
U toplo mlijeko dodajte šećer i žlicu brašna te kvasac i pustite da se digne.
U veću posudu stavite brašno, prašak za pecivo, sol, kvasac, jaje i pire od bundeve te zamijesite tijesto. Pustite da se diže dok se ne udvostruči. Premijesite ga i podijelite na 4 dijela. Svaki dio razvaljajte u krug i razrežite na 8 dijelova tj. trokuta. Na svaki trokut stavite mali komadić maslaca (pola male žličice) i zarolajte u kiflicu. Može se puniti i nekim drugim nadjevima i slanim i slatkim, no ovako je nama najukusnije.
Poslažite ih na veliki lim od pećnice (na pek-papir) i po želji premažite umućenim žumanjkom i pospite sjemenkama. Peći u pećnici na 180°C 20 minuta ili dok ne porumene.

Nama su najdraže ovako rustikalne bez premaza i sjemenki, a divno su mekane i slijedeći dan.



Primjedbe

Najčitanije